Home/Martin Bradley, 1990 - 1999, Glas, Surrealisme, Figuratief, Dieren, Voorwerpen, Beeldhouwwerk/MARTIN BRADLEY – “In-fante / Baby roller-skate mouse’ – glassculptuur / schaakstuk

MARTIN BRADLEY – “In-fante / Baby roller-skate mouse’ – glassculptuur / schaakstuk

GERESERVEERD

‘In-fante / Baby roller-skate mouse‘ is een glassculptuur in Murano kristal naar een ontwerp van Martin Bradley. Het is één van de schaakstukken uit de schaakset die hij in 1993 maakte in samenwerking met de Glasstudio Berengo.

RM00002 RM00002 Artikelnummer: RM00002 Categorieën: , , , , , , ,

Beschrijving

‘In-fante / Baby roller-skate mouse‘ is een glassculptuur in Murano kristal naar een ontwerp van Martin Bradley. Het is één van de schaakstukken uit de schaakset die hij in 1993 maakte in samenwerking met de Glasstudio Berengo en tentoonstelde in de vertrekken van de Doge in het Palazzo Ducale in Venetië. Dit werk was de doorbraak in het streven van Berengo om kunst en de glasblaaskunst van Murano hernieuwd te verbinden en is een referentie aan de schaakset ‘The Immortal’ van Egidio Constantini en Max Ernst. De schaakset van Bradley bestaat uit surrealistische figuren die uit zijn onderbewuste op lijken te borrelen waaronder deze muis.

Extra informatie

Afmetingen22 × 14 × 13 cm
Jaartal

1993

Bijzonderheden

genummerd, publicatie, tentoongesteld in museum, tentoongesteld in vooraanstaande galerie