Denny Jacobs

Denny JacobsDenny Jacobs (1945) is een kunstschilder uit Arnhem die vooral bekend is om zijn vele naaktportretten en naïef realistische dorpsgezichten gebaseerd op jeugdherinneringen: jaren van onschuld, geschilderde kroningen met een sterk verhalend karakter. Zelfs zijn kunstenaarschap hangt samen met zo’n vertelling: ” Ik ben vroeger gebeten door een hond. Daarna ben ik begonnen met schilderen.”

Wie in Arnhem woont kent hem al snel als een kleurrijke figuur: een druk pratende bezoeker van de terrassen onder zijn appartement in de binnenstad waar hij woont en werkt. Dagelijks verhaalt hij daar voor wie het maar horen wil over zijn vele veroveringen uit het verleden waaronder “een bekende actrice”. Iedereen kent ook wel een meisje dat hij ooit schilderde.

Jacobs koketteert ook graag met zijn eigen verleden aan de zelfkant waarbij drugs en het ruige uitgaansleven een rol speelden. Dit aspect van zijn leven legde hij vast in eerdere werken die draaiden rond de zwervers en kopstukken uit het nachtleven van Arnhem in de jaren tachtig en negentig.

Jacobs ging in de leer bij de bekende kunstenaar Harry van Kruiningen. Van wie hij interieurs en portretten leerde schilderen. Ook bezocht hij de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem en de Amsterdamse Gerrit Rietveld Academie. In 1995 verzorgde het Henriëtte Polak Museum in Zutphen een overzichtstentoonstelling van zijn werk.

Werk van Denny Jacobs bij Apunto

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Ga naar de bovenkant