Isa van der Zee

Isa van der Zee

Isa van der ZeeIsa van der Zee (1928) is een kunstenares uit Amsterdam. Haar vader Sjouke van der Zee (1899-1966) was ook schilder. Isa Van der Zee studeerde aan de Rijksacademie (1949-1955), als leerling van onder anderen Kuno Brinks, Gé Röling en Jan Wiegers. In 1954 won ze de Cohen Gosschalkprijs. Ze trouwde met de kunstenaar George van der Wagt (1921-2007).

Werk

Zelf zegt ze dat ze steeds abstracter is gaan werken na aanvankelijk veel figuratief werk te hebben gemaakt. Naast tekeningen en schilderijen heeft Van der Zee ook gewerkt met email en gegraveerd glas. Ook is zij bekend van haar goudgravures. Goudgravures zijn schilderijen, vervaardigd in graveertechniek op goudkleurige metaalbasis met toevoeging van kleuren, goudverven en bladgoud. Veel goudgravures zijn aangekocht door bedrijfscollecties.

Erkenning

In 1954 al, won ze de Cohen Gosschalkprijs. Van der Zee exposeerde o.a. bij De Nederlandse Bank, bij Galerie S in Amsterdam en ook in het buitenland. Samen met George van der Wagt exposeerde ze in het Stedelijk Museum. Na diens dood publiceerde Van der Zee een monografie over hem.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Categorieën

Ga naar de bovenkant