Susan Schildkamp

Susan SchildkampSusan Schildkamp (1957) studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst en de Vrije Academie in Den Haag. Aanvankelijk concentreerde ze zich op het ontwerpen en knopen van tapijten (o.a. voor de architect Bas van Pelt). Later bekwaamde ze zich verder in lithograferen en beeldhouwen en diverse schilder- en tekentechnieken zoals acrylverf, gouache, krijt, potlood en tevens tempera. Ze maakt schilderijen, boekillustraties, zeefdrukken, prentenboeken en handgeknoopte tapijten.

Thematiek

Haar schilderijen kenmerken zich door uitbundig kleurgebruik en geven uitdrukking aan vrolijke droomwerelden tussen werkelijkheid en illusie. Centraal staan gevoel en de transformatie van negatieve gebeurtenissen in iets positiefs. Ze schildert vaak in een vierkant kader omdat dit harmonie symboliseert voor haar. Ook heeft ze een eigen techniek ontwikkeld waarbij ze rechtstreeks op een kunststof ondergrond schildert in acryl of tempera.

Exposities

Schildkamp exposeerde o.a. op de PAN Amsterdam, bij Pulchri Studio en De Galerie. Ook vervaardigde ze veel werk in opdracht van bedrijven en voor kunstuitleen- en institutionele collecties.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Ga naar de bovenkant