ANONIEM – Asafo vlag met vruchtbaarheidsboom (Ghana)

ANONIEM – Asafo vlag met vruchtbaarheidsboom (Ghana)

400,00 incl. BTW

Asafo vlag met een voorstelling van een fruitdragende boom met vogels en vlaggen in een zwart wit kader tegen een oranje achtergrond. Deze symboliek staat voor vruchtbaarheid. Anoniem werk uit Ghana van het Asafo volk.

Beschrijving

Asafo vlag met een voorstelling van een fruitdragende boom met vogels in een zwart wit kader tegen een oranje achtergrond. Deze symboliek staat voor vruchtbaarheid. Anoniem werk uit Ghana van het Asafo volk.

In Ghana leeft het volk de ‘Fante’, met een zeer lange traditie die ook al bekend was in de 17e eeuw. In die tijd stelden zij groepen krijgers samen, een soort van ‘militaire eenheden’, de ‘Asafo’ genaamd, van ‘Asa’ wat oorlog en ‘Fo’ wat volk betekent. Deze eenheden kregen ook nummers, maar men voelde een grote behoefte ze nog meer identiteit mee te geven. Eigenlijk zoals ze hun hele werkelijkheid opladen met symbolen en allegorieën die aan alles betekenis en duiding geven.

Opvallend is dat in de bovenhoek vaak de Engelse ‘Union Jack’ is overgenomen – hier zou je uit kunnen afleiden dat de Engelsen toen vooral werden gezien als een sterke macht om je mee te afficheren. Maar soms werden ook andere westerse vlaggen geïntegreerd zoals in dit geval de Nederlandse.

Lees meer over Asafo vlaggen ->

Extra informatie

Afmetingen 85 × 138 cm
Maten werk zelf (hxbxd) in cm.

85×138

Provenance

collectie Pieter Entrop, Galerie Apunto Amsterdam

Staat

Matig

Bijzonderheden

geen lijst, lichte vergeling, tentoongesteld in vooraanstaande galerie, rafelig of ingescheurd

Andere suggesties…

Ga naar de bovenkant