Home/Ben Haggeman, Alle kunst, 2000 - 2009, Acrylverf, Papier, Algemeen, Stadsgezicht, Schilderij/BEN HAGGEMAN – “Eusebius VIII” acryl op Japans papier

BEN HAGGEMAN – “Eusebius VIII” acryl op Japans papier

1.350,00 incl. BTW

“Eusebius VIII” is een groot schilderij in acrylverf op Japans papier van de bekende Arnhemse kunstenaar Ben Haggeman. Het schilderij is gebaseerd op de Arnhemse Eusebiuskerk en is op de voor Haggeman kenmerkende wijze omgevormd tot een geheel eigen compositie.

MPN: BH0010 Artikelnummer: BH0010 Categorieën: , , , , , , , Tag:

Beschrijving

“Eusebius VIII” is een groot schilderij in acrylverf op Japans papier van de bekende Arnhemse kunstenaar Ben Haggeman. Het schilderij is gebaseerd op de Arnhemse Eusebiuskerk en is op de voor Haggeman kenmerkende wijze omgevormd tot een geheel eigen compositie waarin het aanbrengen van gedeeltelijk transparante lagen acrylverf een bijzonder aquarel-achtig effect creëren.

Ben is bekend geworden met “zijn” gotische bouwwerken. De vormenrijkdom van de gotiek is zeer geschikt voor de complexiteit waarmee hij zijn werken componeert.

Creëren betekent voor Ben ook het vernietigen van bestaande structuren en daaruit iets nieuws maken. Hij neemt wel bestaande bouwwerken als voorbeeld, maar hij bouwt en vervormt zijn voorbeelden tot geheel eigen voorstellingen.

Lees hier meer over Ben Haggeman en zijn werk.

Afmetingen en details

Afmetingen105 × 104 cm
Bijzonderheden

gedateerd, handgesigneerd, ingelijst

Jaartal

2008

Andere suggesties…