FERENC GÖGÖS – “GBK12” – bijzondere uitgave tijdschrift

FERENC GÖGÖS – “GBK12” – bijzondere uitgave tijdschrift

Dit werk heeft een gelukkige nieuwe eigenaar.

Verkocht

“GBK12” is een bijzondere uitgave, geheel vormgegeven is door Ferenc Gögös van het tijdschrift van de Gemeenschap Beeldende kunstenaars (GBK) uit 1977. Op het eerste blad heeft hij het gesigneerd met opdracht. Het tijdschrift is in een zeer goede staat.

Verkocht

Beschrijving

“GBK12” is een bijzondere uitgave, geheel vormgegeven is door Ferenc Gögös van het tijdschrift van de Gemeenschap Beeldende kunstenaars (GBK). Het betreft de tweede jaargang, nummer 6 (vandaar:12) uit 1977. Op het eerste blad heeft Gögös het tijdschrift gesigneerd met opdracht. De zeefdruk op de omslag is ook ontworpen door Gögös en vervaardigd door Koos van Tol. Het tijdschrift is in een zeer goede staat.

Naast de algemene vormgeving heeft hij ook een groot aantal pagina’s verzorgd met citaten van kunstenaars en filosofen, vergezeld van illustraties op basis van houtsneden en tekeningen.

Ook heeft hij een groot aantal pagina’s toegevoegd die zijn eigen beeldtaal decoderen in de vorm van handgeschreven/ getekende tabellen met links symbolen die hij gebruikt in zijn werk en rechts het bijbehorende Hongaarse woord. In potlood is hier het Nederlands bijgevoegd.

Inleidend heeft Maarten Beks een essay van 11 pagina’s gewijd aan Ferenc Gögös.

Bekijk de afbeeldingen galerij voor een groot deel van de inhoud van het tijdschrift.

Extra informatie

Afmetingen 21 × 30 cm
Jaartal

1977

Bijzonderheden

bijzondere uitgave, gedateerd, handgesigneerd, publicatie

Andere suggesties…

Ga naar de bovenkant