Ben Bodt

Ben Bodt Ben Bodt (Arnhem, 1943) is een begrip als het gaat om vakmanschap in realistische schilderkunst. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem (1964-1967 en 1975-1978) waar hij zich ontwikkelde tot fotograaf, graficus en schilder. Hij woont en werkt in Arnhem als veelgevraagd kunstenaar van met name realistische stillevens die haast doen denken aan de producten van een zeventiende eeuwse meester.

De schilderijen en tekeningen van Ben Bodt zijn geliefd. Ook bij een breder publiek. Zo geliefd zelfs dat een aantal jaren geleden vijf van zijn olieverfschilderijen op paneel werden gestolen tijdens een expositie in Arnhem.

En geëxposeerd heeft hij: van Shanghai en Peking tot Parijs en van Stockholm tot Houston. Ook exposeerde hij bij bekende galeries in Amsterdam, Arnhem, Nijmegen en verschillende andere steden in Nederland.

Werk van Ben Bodt is opgenomen in diverse institutionele collecties. Zowel nationaal als internationaal. Hieronder bevinden zich de collecties van: Unilever, Ohra, PostNL, Rabobank, Provincie Gelderland maar ook die van vele fanatieke particuliere verzamelaars.

Lees hier meer over Ben Bodt en zijn werk ->

Ga naar de bovenkant