PETER KLASHORST – S21 / Khmer Rouge – Offset, handgesigneerd

PETER KLASHORST – S21 / Khmer Rouge – Offset, handgesigneerd

75,00 incl. BTW

Portret uit de expositie S21 ter nagedachtenis van de genocide door de Khmer Rouge – uitgegeven als offset print in gelimiteerde en gesigneerde oplage van 45. De print is met de hand genummerd en gesigneerd door Peter Klashorst.

JF0131 JF0131 Artikelnummer: JF0131 Categorieën: , , , , , , , , , , ,

Beschrijving

Treffend portret van een jonge Cambodjaan uit de serie die Peter Klashorst in 2011 maakte om de slachtoffers van de door de Rode Khmer gepleegde genocide een gezicht te gegeven. Dit deed hij door aan de hand van mugshots uit een beruchte Khmer Rouge gevangenis portretten te maken en deze te exposeren in het Tol Slueng museum, gevestigd in die voormalige gevangenis S21 (Phnom Penh). Deze tentoonstelling werd mede mogelijk gemaakt door UNESCO. De expositie heette dan ook: S21. Dit portret is uitgegeven als een offset print in gelimiteerde en gesigneerde oplage van 45 stuks. De print is met de hand genummerd (31 van 45) en gesigneerd door Peter Klashorst.

Peter Klashorst over de werken in de expositie S21: “Van iedere gevangene die binnenkwam, werd destijds een foto gemaakt. Je ziet verbaasde blikken, boze, huilende gezichten, de mensen wisten niet wat ze gedaan hadden. De ondervragers moesten daar maar achter komen, maar ze waren schuldig omdat ze gearresteerd waren. Je ziet nummers op de muren, daar lagen ze vastgebonden. Het lijkt alsof je vrienden, bekenden ziet.”

Extra informatie

Afmetingen 30 × 42 cm
Bijzonderheden

geen lijst, genummerd, handgesigneerd

Jaartal

2016

Maten werk zelf (hxbxd) in cm.

30×42

Andere suggesties…

Ga naar de bovenkant