Pim Lenos

Pim Lenos

Pim LenosPim Lenos (1945, Schiedam) is een schilder, tekenaar en beeldhouwer die voornamelijk geometrisch abstract werk maakt dat ook te classificeren valt als minimal art of optical art. Aanvankelijk maakte Lenos meer figuratief werk en liet hij zich inspireren door het impressionisme. Via het abstract expressionisme belandt hij uiteindelijk bij zijn huidige abstract geometrische stijl.

Een opvallend element aan zijn recente werk is dat het vaak bijzonder kleurrijk is. Soms maakt hij ook zwart-wit werk met een al even nauwgezette geometrische opzet maar het explosieve kleurgebruik overheerst sterk in zijn recente werk.

Als beeldhouwer heeft hij bekendheid verworven met zijn ‘Legs table’ dat een hardhouten blad combineert met benen gegoten in brons.

Lenos woont en werkt in Leeuwarden. Hier volgde hij ook een opleiding aan de Kunstacademie Vredeman De Vries (later opgegaan in de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en tot slot van Leeuwarden verhuisd naar Groningen). Pim Lenos exposeerde veelvuldig in binnen- en buitenland. Hij exposeerde onder andere in het Fries Museum te Leeuwarden.

Ga naar de bovenkant