BEN HAGGEMAN – “Bouwsel IX (Sint Jan)” acrylverf

BEN HAGGEMAN – “Bouwsel IX (Sint Jan)” acrylverf

Dit werk heeft een gelukkige nieuwe eigenaar.

Verkocht

“Bouwsel IX (St. Jan)” is een groot schilderij in acrylverf van de bekende Arnhemse kunstenaar Ben Haggeman. Het schilderij is gebaseerd op de kathedraal Sint Jan in Den Bosch en is op de voor Haggeman kenmerkende wijze omgevormd tot een geheel eigen compositie.

Verkocht

MPN: BH0003 Artikelnummer: BH0003 Categorieën: , , , , , , , , Tag:

Beschrijving

“Bouwsel IX (Sint Jan)” is een groot schilderij in acrylverf van de bekende Arnhemse kunstenaar Ben Haggeman. Het schilderij is gebaseerd op de kathedraal Sint Jan in Den Bosch en is op de voor Haggeman kenmerkende wijze omgevormd tot een geheel eigen compositie waarin het aanbrengen van gedeeltelijk transparante lagen acrylverf een bijzonder aquarel-achtig effect creëren.

Ben is bekend geworden met “zijn” gotische bouwwerken. De vormenrijkdom van de gotiek is zeer geschikt voor de complexiteit waarmee hij zijn werken componeert.

Creëren betekent voor Ben ook het vernietigen van bestaande structuren en daaruit iets nieuws maken. Hij neemt wel bestaande bouwwerken als voorbeeld, maar hij bouwt en vervormt zijn voorbeelden tot geheel eigen voorstellingen.

Lees hier meer over Ben Haggeman en zijn werk.

Extra informatie

Afmetingen 82,5 × 82,5 cm
Bijzonderheden

gedateerd, handgesigneerd, ingelijst

Jaartal

2004

Staat

Nieuwstaat

Provenance

rechtstreeks van kunstenaar

Andere suggesties…

Ga naar de bovenkant