Charlotte Molenkamp

Charlotte Molenkamp

Charlotte MolenkampCharlotte Molenkamp (1955), dochter van schilder Nico Molenkamp, is bekend als schilder (olieverf en gouaches) en maakt ook grafiek. Molenkamp volgde onder andere de opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten St. Joost in Breda. Aanvankelijk werkt ze als tekenleraar naast haar werk. Geleidelijk aan neemt het schilderen de overhand. Nadat ze een prijs wint, exposeert ze meer en meer onder andere met Eugène Brands samen en later met vele anderen in steeds gerenommeerdere galeries.

Thematiek

Zij schildert in een losse expressieve stijl waarbij vormen zoals dieren, mensen, bloemen en platen herkenbaar zijn. Haar kleurrijke werk bevindt zich op het snijvlak van figuratie en abstractie. Het schilderen zelf staat centraal. Molenkamp gelooft in een fysieke en emotionele manier van werken met een herkenbaar eigen handschrift. Ze voelt zich daarmee verbonden met de kunstenaars in de 20e eeuw die écht schilderen, voor wie gebaar en emotie samenvielen in ongepolijste vormen en spontaan kleurgebruik.

Erkenning

Het werk van Charlotte Molenkamp is opgenomen in verschillende grote collecties waaronder die van Philips, Interpolis, ABN AMRO, ING, Agio, Pijnenburg en Rabobank en ook het koninklijk huis schijnt haar werk te verzamelen. Zij exposeert jaarlijks op de grote kunstbeurzen zoals pAn en TEFAF en bij diverse gerenommeerde galeries. Over haar werk zijn meerdere publicaties verschenen.

Werk van Molenkamp bij Apunto

Ga naar de bovenkant