Judith Macrander

Judith Macrander

Judith Macrander (Amsterdam, 1971) volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag. Zij woont en werkt in Amsterdam als beeldend kunstenaar en daarnaast is zij docent. Sinds 1999 is Macrander werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar met een sterke nadruk op grafisch werk. In haar werk staat de mens in al zijn gelaagdheid centraal. Judith Macrander laat zien, dat beelden nog direct kunnen zijn. Uit alles wat Judith Macrander doet, spreekt intimiteit. Bij veel van haar werk gaat zij uit van het eigen lichaam. Aan de prenten liggen tekeningen ten grondslag, aan de tekeningen foto’s. Foto’s functioneren als voorschetsen en als bron. Enkele foto’s beschouwt zij als zelfstandige werken.

Het werk resulteerde in diverse nominaties en prijzen waaronder: de Royal Grafiekprijs 2000 en De Nederlandse Grafiekprijs 2001.

Macrander exposeerde onder andere in het Haags Gemeentemuseum, het Bonnefantenmuseum Maastricht, Museum Boijmans van Beuningen en het Singer museum Laren.

Haar werk is opgenomen in tal van collecties waaronder: het Rijksmuseum, Teylersmuseum Haarlem en bedrijfscollecties van onder andere: De Baak, Ohra, Ernst & Young.

Werk van Macrander bij Apunto:

Ga naar de bovenkant