Richard Tipping

Richard Tipping

Richard TippingRichard Tipping (Adelaide, 1949) is een wereldwijd gevierd kunstenaar die woont en werkt in Sydney. Hij studeerde poëzie, wijsbegeerte en film aan de Flinders universiteit en reisde een tijd door Europa en Noord-Amerika.

In 1967 begon hij met het uittypen van gedichten in geometrische patronen op zijn typemachine.Vanaf de jaren zeventig begon hij met het maken van het soort werk waarmee hij beroemd zou worden: verkeersborden met poëtische teksten.Tekst maakt nog altijd een integraal onderdeel uit van zijn werk als beeldend kunstenaar. Daarnaast werkt hij voornamelijk als beeldhouwer.

Inspiraties voor zijn werk zijn onder andere: Dada, Fluxus en andere stromingen waar soms een relatie tussen taal en beeld wordt gelegd. Een onderwerp dat hem fascineert.

In 2007 promoveerde hij op het onderwerp “Word Art Works: visual poetry and textual objects”. Tipping is in de loop der jaren betrokken bij tal van publicaties op aanverwante onderwerpen.

Ook maakte hij een aantal documentaires over in het buitenland levende schrijvers die hij bewondert. Daarnaast gaf hij een tijd les aan de universiteit van Newcastle (New South Wales) op het gebied van communicatie en media.

Richard Tipping exposeerde over de hele wereld bij vooraanstaande galeries. Zijn werk is opgenomen in de collecties van onder andere: The Museum of Modern Art, New York, het British Museum, London, The National Gallery of Australia en vele andere publieke en private collecties.

Werk van richard Tipping bij Apunto

Ga naar de bovenkant